ГоловнаКультура

Мінкульт перестав фінансувати культурні події в зоні АТО

Програма "Зброя культури", запроваджена В'ячеславом Кириленком, завершилася

Мінкульт перестав фінансувати культурні події в зоні АТО
Фото: Макс Требухов

Міністерство культури припинило фінансувати бюджетну програму "Зброя культури", в рамках якої держава виділяла кошти на проведення культурних заходів у зоні АТО.

Про це повідомляє "Українська правда".

Олесь Доній, один з керівників координаційної ради проекту, заявив, що він не знає причин, чому програма завершилася.

За словами Донія, заступник міністра культури Ростислав Карандєєв близько місяця тому оголосив, що програму "Зброя культури" більше не фінансують.

Зазначимо, що раніше цього року міністр культури оголосив пріоритетом міністерства фінансування культурних подій, пов'язаних з АТО.

Проект "Зброя культури" стартував 2 лютого 2015 року, загальний його бюджет становив 216 тис. 630 грн, координаційна рада розглянув 25 заявок, 10 із яких схвалила, але тільки 7 реально профінансувала.

"Доступ до правди" подає таблицю проектів і виділеного на них фінансування в рамках "Зброї культури":

Нагадаємо, на початку лютого міністр культури і віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко заявив, що Мінкульт цього року не буде "фінансувати прості концерти", а зосередиться на підтримці тих артистів, які їздять у зону АТО або якось допомагають проведенню АТО.

"У міністерство надходять тисячі прохань про підтримку від відомих і талановитих людей. Але цього року всі кошти будуть йти на державні заходи, офіційні події або пам'ятні дати, а все інше - тільки на ті заходи, які сприяють проведенню АТО і підтримують бійців", - пояснив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram