ГоловнаКультура

Прокуратура Криму заборонила організаторам "КаZантипу" проводити фестиваль "Befooz" у Поповці

Виникли питання з приводу місця проведення та продажу алкоголю на фестивалі

Прокуратура Криму заборонила організаторам "КаZантипу" проводити фестиваль "Befooz" у Поповці
Архив
Фото: palladiums.ucoz.com

Російська прокуратура Криму заборонила проведення фестивалю "Befooz" (колишній "КаZантип") у селі Поповка під Саками. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу відомства.

"Прокуратурою оскаржено рішення сесії Штормівської сільради, яка узгодила проведення заходу з порушенням закону. Констатовано, що проведення фестивалю "Befooz" через наявність неліквідованих порушень є незаконним і до усунення порушення неприпустимо", - повідомили у відомстві.

Як повідомляє видання, 24 липня під головуванням російського прокурора Криму Наталії Поклонської пройшла нарада з питання законності проведення фестивалю. Представники МНС та Росспоживнагляду повідомили, що місце, обране організаторами, не відповідає необхідним вимогам, а прокуратура району відзначила, що продаж алкоголю на фестивалі суперечить законодавству.

Провести фестиваль "Befooz" планували в селі Поповка з 31 липня по 16 серпня. Раніше тут 14 років поспіль проходив фестиваль "Республіка Z". Цього року його організатори - ТОВ "Центр молодіжних ініціатив "Зебра" - змінили назву фестивалю.

У 2014 році "КаZантип" переїхав на чорноморське узбережжя Грузії в Анаклію. Організатори визнали, що зазнали збитків через брак туристів і високі ціни. У лютому 2015 року фестиваль повинен був відбутися на острові в Камбоджі, проте за два тижні до початку заходу місцева влада заявила про скасування фестивалю через його надмірну "сексуальну активність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram