ГоловнаКультура

Українцям повернули радіо "Промінь" і "Культура"

НРКУ попросить профінансувати з бюджету проводове мовлення

Українцям повернули радіо "Промінь" і "Культура"

Укртелеком 21 липня відновив мовлення радіо "Промінь" і радіо "Культура" у своїй проводовій мережі. Ці канали Українського радіо відключили ввечері 18 липня.

Як повідомляє Національна радіокомпанія, у вівторок її представники разом із Держкомтелерадіо провели зустріч із Укртелекомом.

Обговорюючи питання трансляції, НРКУ та Укртелеком погодилися, що умови чинного державного контракту на 2015 рік можуть тлумачитися сторонами по-різному і не передбачають у чіткій формі вимоги до ПАТ "Укртелеком" транслювати програми УР-2 ("Промінь") та УР-3 ("Культура"), а до НРКУ - платити за такі трансляції.

Результатом зустрічі стала домовленість, що Укртелеком відновить мовлення "Променя" і "Культури" на найближчі три місяці. Крім того, Національна радіокомпанія та Укртелеком "звернуться до державних органів зі спільною заявою щодо розгляду питання забезпечення на державному рівні трансляції програм Українського радіо в проводовій мережі". Судячи з усього, мова йде про додаткове фінансування проводового радіо з бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram