ГоловнаКультура

На Закарпатті почали скасовувати фестивалі через події в Мукачевому

У Боржаві Берегівського району скасували міжнародний гастрономічний "Фестиваль лечо"

На Закарпатті почали скасовувати фестивалі через події в Мукачевому
Фото: beregovo.today

У Закарпатській області можуть скасувати всі фестивалі через складну обстановку в регіоні. Вже кілька туристичних груп з Угорщини вирішили не їздити на екскурсії та відпочинок на Закарпаття у зв'язку з подіями в Мукачевому.

Про це повідомляє місцевий сайт Beregovo today.

Так, в Боржаві Берегівського району скасували міжнародний гастрономічний "Фестиваль лечо", який мав відбутися з 25 по 26 липня. Його організатори - Спілка закарпатських традиційних кухарів - вже оголосили і про приз для переможця - 50 тис. форинтів для кращої команди кухарів. Однак через напружену ситуацію в області організатори вирішили скасувати захід.

"Угорські команди, які мали приїхати до нас, скасували поїздку через останні події в Мукачевому. Тому ми вирішили не проводити фестиваль узагалі", - розповіла голова Берегівської спілки зеленого туризму Шарлотта Чізмар.

За її словами, є ймовірність, що фестиваль у Боржаві проведуть в кінці серпня на день села. При цьому Чізмар висловила побоювання, що цього літа скасують усі туристичні заходи на Берегівщині, в тому числі відомий фестиваль леквару в Гечі.

"Зараз чекають, як розгортатимуться події. Адже у зв'язку з подіями в Мукачевому чимало туристичних груп з Угорщини також вирішили не їздити на екскурсії та відпочинок на Закарпаття", - зазначає видання.

Нагадаємо, 11 липня бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес" у Мукачевому, щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьом. Той запросив частину бійців у свій кабінет. У цей час хтось (за основною версією - "правосеки", які залишилися) вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці ПС повантажили пораненого у свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати постраждалого. У перестрілці з міліцією двох бійців було вбито. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них з гранатометів, і сховалися в лісах. У перестрілці отримали поранення ще троє міліціонерів. Пізніше четверо бійців ПС було затримано, шестеро далі переховуються. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про переділ контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram