ГоловнаКультура

Hollywood Reporter вніс "Плем'я" у список найкращих фільмів року

У списку - три американські фільми й один угорський

Hollywood Reporter вніс "Плем'я" у список найкращих фільмів року
Кадр из фильма Племя
Фото: Артхаус Трафик

Відомий американський кінокритик Тодд Маккарті, який працює у впливовому журналі The Hollywood Reporter, склав свій топ-5 кращих фільмів 2015 року. Перше місце в п'ятірці зайняло "Плем’я" українського режисера Мирослава Слабошпицького.

"Плем'я" вийшло в американський прокат цього літа, і критики вже встигли занести його в списки найкращих фільмів кінопрокатного року в США.

Так, фільм Слабошпицького відзначено виданнями IndieWire і Variety, чиї кінокритики поставили його в один ряд з "Божевільним Максом", "Думками навиворіт" і "Білим богом".

Ці три фільми, до слова, також фігурують у топ-5 за версією Hollywood Reporter. Анімація від студій Disney і Pixar "Думками навиворіт" посіла друге місце, на третьому місці - комедія Джуда Апатоу "Дівчина без комплексів" (вийде в український прокат 19 серпня), на четвертому - "Божевільний Макс: Дорога люті", а на п'ятому - "Білий бог" угорського режисера Корнела Мундруцо, що переміг в "Особливому погляді" у Каннах в 2014 році.

Нагадаємо, фільм Мирослава Слабошпицького "Плем'я" також мав світову прем'єру в Каннах, де взяв три призи паралельного конкурсу "Тиждень критики". Взимку 2014 року фільм було відзначено нагородою Європейської кіноакадемії як кращий дебют.

Зараз Слабошпицький працює над створенням другого повного метра - фільму "Люксембург", дія якого відбуватиметься в Чорнобильській зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram