ГоловнаКультура

У Київській православній богословській академії презентували книгу "AXIOS: таїнство людської природи"

16 липня 2015 року у Київській православній богословській академії з нагоди 400-річного ювілею з дня заснування академії відбулася презентація книги "AXIOS: таїнство людської природи", повідомляє Gazeta.ua.

Презентація книги відбулася у приміщенні Київської православної богословської академії за участю Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, ректора Київської православної духовної академії, митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Єпіфанія; професорсько-викладацького складу академії, українських політиків і представників бізнесу.

Це перша сучасна робота в Україні богословсько-просвітницького спрямування, над якою спільно працювали представники українського бізнесу, світської інтелігенції та професора Київської православної богословської академії. "Українська православна церква Київського патріархату завжди спілкується з парафіянами у форматі діалогу, незалежно від їхнього статусу чи соціального стану. Це дозволяє бути не тільки почутими, але й чути тих, хто до нас звертається. Тому ми охоче відгукнулися на проявлену ініціативу написати книгу, яка б дала можливість людям, котрі мають обмежену кількість вільного часу, наприклад, бізнесменам, політикам, просто професіоналам своєї справи, ознайомитися з основами богословських праць", - розповідає ректор Київської православної богословської академії, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Єпіфаній.

"Божевільний темп сучасного життя, на жаль, не дозволяє людям приділяти достатньо часу для пошуку справжніх життєвих цінностей, щоб розібратися в потребах свого внутрішнього "я". Сьогодні ця проблема знайома майже кожному з нас, адже вона постає перед абсолютно різними за фахом або станом людьми. Саме тому ми звернулися до Київської православної богословської академії з проханням написати роботу, яка буде корисною українцям не тільки як засіб розширення життєвого світогляду чи самовдосконалення, а, насамперед, як допомогу у вирішенні щоденних питань на нашому життєвому шляху", - зазначає Андрій Мацола, український бізнесмен, засновник "Першої приватної броварні".

По завершенні презентації Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вручив всім присутнім екземпляри книги "AXIOS: таїнство людської природи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram