ГоловнаКультура

Мінкульт виступив проти виступу Кустуріци в Києві

МВС і СБУ попросили перевірити доцільність участі сербського режисера в концерті 28 липня

Мінкульт виступив проти виступу Кустуріци в Києві
Фото: Школа Кинокритиков ОМКФ

Міністерство культури України звернулося до Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки з приводу доцільності участі Еміра Кустуріци в концерті, який пройде в Києві 28 липня.

Про це повідомляє офіційний сайт Мінкультури.

"Для запобігання ризикам масових порушень громадського порядку, акцій протесту, зриву заходів з ушанування 1000-ї річниці упокоєння князя Київського Володимира Великого 28 липня було б доцільно, якби Емір Кустуріца утримався від участі в концерті 28 липня в Києві", - йдеться в повідомленні.

У Мінкульті наголосили, що звернення до правоохоронних органів стало реакцією на численні звернення активістів і діячів культури про неприйнятність участі Кустуріци в концерті через його неодноразові публічні висловлювання на підтримку окупаційної політики Росії щодо України.

Нагадаємо, виступ сербського режисера Еміра Кустуріци, який не приховує своєї симпатії до президента Росії Володимира Путіна, заплановано в рамках концерту "Любов врятує світ" до 1000-річчя з дня смерті князя Володимира. У концерті також візьмуть участь Петро Мамонов, гурти "Брати Карамазови", "Табула Раса", "Божичі" та ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram