ГоловнаКультура

Росія повернула севастопольському музеєві картину, вкрадену з нього в 2005 році

Етюд Полєнова виявили в Санкт-Петербурзі ще в 2006 році

Росія повернула севастопольському музеєві картину, вкрадену з нього в 2005 році
"Монастырь над рекой"
Фото: sevartmuseum.info

Росія повернула в Севастопольський художній музей ім. Крошицького картину Василя Полєнова "Монастир над рікою", яку було вкрадено з нього в 2005 році, повідомляє "Крым.Реалии".

За інформацією музею, організована злочинна група, яка здійснила понад 20 крадіжок з багатьох музеїв і антикварних магазинів, замінила картину кольоровою репродукцією, при цьому залишивши на рамі відбитки пальців. У лютому 2006 року викрадачів затримали в місті Олександрія Кіровоградської області. У жовтні 2006 року картину виявили російські правоохоронці в Санкт-Петербурзі після анонімного дзвінка до слідчого управління.

Картина була в пакеті разом з музейними предметами з Ермітажу і Кунсткамери. З того часу протягом кількох років вона перебувала на зберіганні у відділі контролю у сфері збереження культурних цінностей управління міністерства культури Північно-Західного федерального округу. Співробітники державного Російського музею провели комплекс робіт з вивчення, атрибутування картини і підтвердили її автентичність.

На полотні зображено Вознесенський Печерський монастир під Нижнім Новгородом, розташований на крутому березі Волги, який художник писав у 1897 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram