ГоловнаКультура

Держтелерадіо закликало заборонити антиукраїнські книжки

Українцям не дадуть прочитати Лимонова і Дугіна.

Держтелерадіо закликало заборонити антиукраїнські книжки
Александр Дугин
Фото: intsys.msu.ru

Держтелерадіо запропонувало Кабміну внести в перелік товарів, заборонених до ввезення в країну, книги антиукраїнського спрямування.

Як повідомляє прес-служба комітету, у відомстві почали формувати список таких видань.

"У ньому зараз 38 найменувань таких одіозних персонажів, відомих українофобів, як Е. Лимонов, С. Доренко, сповідник праворадикальних, екстремістських, імперських ідей О. Дугін, штатний автор «російського імперського руху» С. Родіна та ін. Назви їхніх опусів говорять самі за себе: «Вперед у СРСР», «Надлюдина говорить по-російськи», «Незалежна Україна: крах проекту», «Київ капут», «Поле бою - Україна. Зламаний тризуб»", - повідомив перший заступник голови Держтелерадіо Богдан Червак.

На думку комітету, такі книги підпадають під 28 статтю закону "Про видавничу справу", яка забороняє розповсюдження продукції, яку можуть використати для закликів до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу силовим шляхом, насильства, розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі.

Держтелерадіо також закликає громадян повідомляти про антиукраїнські книги, виявлені у продажу, за телефоном 044-278-8756.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram