ГоловнаКультура

У Голлівуді екранізують популярну гру "Монополія"

Сьогодні існує комп'ютерна версія гри

У Голлівуді екранізують популярну гру "Монополія"
игра "Монополия"
Фото: zaxid.net

Новозеландський сценарист, режисер фільмів "Гостя" і "Гаттака" Ендрю Ніколл задумав незвичну екранізацію - він має намір зняти кіно за мотивами популярної у всьому світі настільної гри "Монополія".

Про це повідомляє сайт Cultprostir.

Фінансувати проект збирається студія Lionsgate.

"Я все дитинство провів, граючи в "Монополію": написати про улюблену гру сценарій - все одно, що переглянути сімейний фотоальбом, знайти там забуту фотографію і згадати щось дуже зворушливе і радісне з дитинства", - розповів Ніколл.

У 1934 році безробітний американець Чарльз Дерроу вигадав гру в жанрі економічної стратегії і запропонував її компанії Parker Brothers, яка від проекту відмовилася. Тоді Дерроу виготовив 5 тис. саморобних копій гри, які розкупили практично моментально. Побачивши успіх новинки, Parker Brothers все-таки купили у винахідника гру, і у 1935 році "Монополія" стала грою, що найбільше продавалася в Америці. Згодом "Монополія" стала популярною у всьому світі, в тому числі СРСР, де її називали "Менеджер", "Імперія" та "Мільйонер".

Мета гри "Монополія" полягає в тому, щоб розумно використовувати власний стартовий капітал і домогтися банкрутства інших гравців. Зазначимо, що сьогодні існує комп'ютерна версія "Монополії".

Голлівудські продюсери вже давно заявляють про бажання екранізувати гру: у 2008 році про великий драматургічний потенціал історії говорив режисер Рідлі Скотт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram