ГоловнаКультура

У Харкові презентували Музей релігій

В основі експозиції - артефакти і твори мистецтва з приватної колекції.

У Харкові презентували Музей релігій

Музей релігій, створення якого заплановано в Харкові на території Регіонального ландшафтного парку Feldman Ecopark, має стати не просто музеєм, а дискусійним клубом, майданчиком для міжконфесійного діалогу, пошуку рішень актуальних питань розвитку суспільства.

Про це народний депутат України Олександр Фельдман заявив 6 липня під час відкриття експозиції Музею релігій у Галереї «АВЕК».

«Ми живемо складної пори, коли світ зіткнувся з епідемією насильства, а світова спільнота переживає ренесанс релігійних протистоянь. І одна з головних причин - незнання один про одного, про релігії. Невігластво породжує страх і ненависть. Саме через знання можна навчитися толерантності», - вважає депутат.

За його словами, Музей релігій є продовженням Київського міжконфесійного форуму.

«Україна, незважаючи на всі складнощі і війну, не повинна втратити свою роль майданчика для міжконфесійного діалогу всіх світових релігій», - заявляє Фельдман.

Виставка «Музей релігій» - це частина гуманітарного проекту Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана». Подальшим втіленням проекту стане створення мультимедійного експозиційного комплексу на території Регіонального ландшафтного парку Feldman Ecopark. 

В основі експозиції «Музей релігій» - сакральні артефакти і твори мистецтва з приватної колекції Олександра Фельдмана Feldman Fаmily Museum.

Це зображення Будди, богів індуїстського і синтоїстського пантеонів, тибетські ритуальні раковини, священні мусульманські мечі Зульфікар, африканські магічні статуетки нкісі, ритуальні свічники менори, картини і скульптури на юдейську тематику, християнські ікони, хрести та багато іншого.

Важливою складовою виставки є реконструкції стародавніх храмів і святинь, розташованих у різних місцях Землі.

Нагадаємо, що минулого тижня Олександр Фельдман побував у Ватикані на офіційне запрошення Папи Римського. На зустрічі з Понтифіком народний депутат розповів про проект мультимедійного експозиційного комплексу "Музей релігій" і запросив в Україну на його відкриття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram