ГоловнаКультура

У прокат виходить екранізація знаменитого роману "Щоденник покоївки"

Головну роль у фільмі зіграла одна з найвідоміших французьких молодих актрис Леа Сейду

У прокат виходить екранізація знаменитого роману "Щоденник покоївки"
Кадр из фильма "Дневник горничной"
Фото: berlinale.de

16 липня в український прокат виходить картина французького режисера Бенуа Жако "Щоденник покоївки" - экранизация известного одноименного романа Октава Мирбо.

Про це повідомляють дистриб'ютори фільму "Артхаус Трафік".

Світова прем'єра "Щоденника покоївки" відбулася на Берлінському кінофестивалі у лютому 2015 року. Фільм Бенуа Жако брав участь в основному конкурсі кіноогляду і претендував на "Золотого ведмедя", але нічого не отримав.

Виконавиця головної ролі в картині - Леа Сейду - відома глядачеві за фільмами "Життя Адель" (за що отримала "Золоту пальмову гілку" разом з режисером і актрисою Адель Екзаркопулос), "Красуня і чудовисько" (де зіграла разом з Венсаном Касселем), а також нових фільмах "Лобстер" і "007 Спектр".

Крім неї, ключову роль у "Щоденнику покоївки" зіграв Венсан Ліндон, відзначений на нещодавньому Каннському кінофестивалі "пальмовою гілкою" за роботу у фільмі "Закони ринку".

"Щоденник покоївки" (1900) - роман французького прозаїка і журналіста Октава Мірбо, що отримав скандальну славу після публікації. У ньому розповідь ведеться від імені покоївки, котра описує занепад вищого класу, у представників якого їй доводиться працювати. До фільму Жако роман отримав кілька екранізацій, найвідоміші з яких зняв Жан Ренуар у 1946 році і Луїс Бунюель у 1964. У Ренуара в головній ролі знялася Полетт Годдар, а у Бунюеля - Жанна Моро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram