ГоловнаКультура

Режисер "Реквієму за мрією" проведе майстер-клас в Одесі

Відомий американський кінорежисер відвідає ОМКФ-2015

Режисер "Реквієму за мрією" проведе майстер-клас в Одесі
Даррен Аронофски
Фото: Berlinale / Niko Tavernise

Американський режисер, номінант на премію "Оскар" Даррен Аронофскі проведе майстер-клас для учасників Літньої кіношколи 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (10 - 18 липня).

Про це повідомляє офіційний сайт ОМКФ-2015.

Даррен Аронофскі - американський режисер, визнаний автор незалежного кіно і касових голлівудських постановок. Його дебютна робота "Пі" удостоїлася призу за кращу режисуру на кінофестивалі "Санденс", а також кінопремії Independent Spirit ("Незалежний дух") за кращий сценарій. Відтоді практично кожен його фільм отримував нагороди і номінації на фестивалях по всьому світу, в тому числі номінацію на "Оскар" в категорії "Кращий режисер" за психологічний трилер "Чорний лебідь" (2011 рік).

Крім майстер-класу, Аронофскі представить на кінофестивалі свою картину "Реквієм за мрією" (2000 рік), що потрапила у більш ніж 150 списків найкращих фільмів, у тому числі за версією журналів New York Times, Rolling Stone і Американського інституту кіно, і принесла режисерові світову славу. Зазначимо, що у 2014 році Аронофскі вже виступав у Літній кіношколі 5-го ОМКФ з онлайн-воркшоп у Skype.

До лекторів Літньої кіношколи приєднається всесвітньо відомий литовський кінематографіст Шарунас Бартас, чиї фільми відзначено призами у Берліні та Венеції, також увійшов до складу журі Міжнародної конкурсної програми 6-го Одеського МКФ. Прочитають майстер-класи й інші члени журі: голова журі - французька режисер, продюсер і сценарист Жанн Лабрюн, сербський режисер Срджан Драгоєвіч, відомий український документаліст Сергій Буковський і польський продюсер Даріуш Яблонскі, який поділиться своїм 25-річним досвідом роботи у незалежному кінематографі східної Європи.

Також студентів Літньої кіношколи чекають зустрічі і з почесними гостями фестивалю - кінокомпозитором і режисером, автором музики до фільмів Пітера Грінуея і Майкла Вінтерботтома Майклом Найманом, який розповість про свою останню режисерську роботу - документальну стрічку War Work, 8 Songs with Film; та ірландським кінематографістом, шестиразовим номінантом на премію Оскар Джимом Шеріданом.

Другий рік поспіль в рамках Літньої кіношколи також представлять "Національну майстерню", де виступлять вітчизняні діячі кіно. Зокрема, гендиректор дистриб'юторської компанії "Артхаус Трафік" Денис Іванов прочитає лекцію на тему "Шлях до глядача в сучасному кіно". Директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе і кіноексперт Сергій Васильєв-молодший поговорять про прокат українських фільмів. Кінокритик, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач розповість про національну міфології в українському кіно. Владислав Макшун, менеджер проектів Wargaming, проведе майстер-клас продюсування і зйомки документальних проектів.

Нагадаємо, 6-й Одеський кінофестиваль пройде з 10 по 18 липня. Як повідомлялося, цього року кінофестиваль залишається без фінансової підтримки з боку держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram