ГоловнаКультура

У Києві відкривається виставка престижного конкурсу World Press Photo

У рамках виставки пройде круглий стіл за участю відомого фотографа Віктора Марущенка

У Києві відкривається виставка престижного конкурсу World Press Photo
Фотография Сергея Ильницкого, сделанная в Донецке 26 августа 2014 года, получила первое место в номинации "Новости"
Фото: www.worldpressphoto.org

З 10 по 30 червня 2015 року в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться виставка Міжнародного конкурсу фотожурналістики World Press Photo'15 в Україні.

Про це повідомляють організатори виставки, громадська організація "Камера обскура".

Уперше в історії конкурсу Україна прийме виставку на початку її світового турне.

"2014 рік був неспокійним, людство вкотре продемонструвало свої темні і злі сторони в багатьох частинах світу: нескінченна громадянська війна в Сирії, жорстокість Ісламської держави і "Боко-Харам", тривалий кривавий конфлікт в Україні - всі події, які вразили і продовжують вражати наш світ", - зазначає старший менеджер виставкових проектів "Камера обскура" Ерік де Крейф.

У рамках виставки World PressPhoto'15 пройде круглий стіл за участю відомого фотографа Віктора Марущенка. Обговорення буде присвячено критеріям, якими керується журі конкурсу World Press Photo.

"Події останніх років дуже сильно просунули українську фотожурналістику і в професійному плані, і в громадському, - вважає Марущенко. - Ми хотіли б на тлі WPP поговорити про сучасну українську фотожурналістику, її переваги і недоліки, успіхи і невдачі, і чим ми всі можемо їй допомогти".

Окрім того, в музеї Тараса Шевченка проходитиме виставка "Український виклик", на якій будуть представлені роботи 22 українських фотожурналістів, які взяли участь у конкурсі World Press Photo'15. У рамках проекту можна буде проголосувати за кращу фотографію на спеціальній онлайн-платформі.

World Press Photo - один з найавторитетніших міжнародних щорічних оглядів фотожурналістики. Щороку міжнародне незалежне журі, яке складається з професійних фотографів і фоторедакторів ЗМІ, оцінює роботи претендентів у 9 різних категоріях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram