ГоловнаКультура

У Києві пройде виставка українських фотографій з World Press Photo'15

Знімки присвячено драматичним подіям, які пережила Україна торік

У Києві пройде виставка українських фотографій з World Press Photo'15

З 10 по 30 червня в Національному музеї Тараса Шевченка (Київ, бульвар Шевченка, 12) відбудеться виставка "Український виклик", на якій представлять роботи 22 українських фотожурналістів, які взяли участь у конкурсі World Press Photo'15.

"Уперше в історії престижного міжнародного конкурсу медійної фотографії World Press Photo участь українських представників у ньому вийде за професійні рамки і буде оформлена у вигляді окремої експозиції", - зазначають організатори виставки.

Українські фотографії присвячено драматичним подіям, які пережила країна торік.

Проект реалізують у партнерстві з громадською організацією "Камера обскура", Школою фотографії Віктора Марущенка, під патронатом Телевізійної служби новин (ТСН) каналу "1 + 1" та за підтримки компанії Canon.

Паралельно з виставкою кожен охочий зможе ознайомитися з фотороботами на спеціально створеному сайті photo.tsn.ua, а також, починаючи з 9 червня, віддати свій голос за найкращу з фотографій. За результатами голосування буде визначено трьох переможців, які отримають цінні призи від Canon і EastPack на церемонії нагородження 30 червня. Головний приз "Українського виклику" за перше місце - камера Canon EOS M3.

Нагадаємо, найкращою фотографією 2015 року на World Press Photo було визнано роботу данця Мадса Ніссена. На знімку зображено гомосексуалістів Джона й Алекса, які живуть у Санкт-Петербурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram