ГоловнаКультура

У Києві покажуть найкращі фільми фестивалю документального кіно "86"

У програмі - фільми про Берлін 80-х, культуру панельної забудови і молоде українське кіно

У Києві покажуть найкращі фільми фестивалю документального кіно "86"
Фото: Фестиваль 86

З 12 по 14 червня в столичному кінотеатрі "Київ" покажуть найкращі фільми з фестивалю документального кіно і урбаністики "86", який пройшов наприкінці квітня в Славутичі.

Про це повідомляють організатори показів.

Зокрема, у програмі "Післямови" покажуть підбірку короткометражних фільмів фіналістів конкурсу My Street Films Ukraine. В альманасі зібрано 7 фільмів, він отримав назву "Місцеві", його покажуть тричі. Зазначимо, що конкурс був однією з найважливіших частин фестивалю "86". За визнанням співорганізатора фестивалю Наді Парфан, цей конкурс сподвиг натхненників "86" на те, щоб надалі продюсувати незалежне українське кіно.

Крім того, за три дні в Києві покажуть: "Звук і пристрасть у Західному Берліні", склеєний з архівного відео про музичне життя Берліна 1980-х, "Панельні історії", режисер яких досліджує феномен панельної забудови, "Вело проти авто" - про активістів-велосипедистів, і "Гру в міста - 2" - підбірка портретів міст, знятих у 2014-2015 роки.

Нагадаємо, що кінофестиваль "86" пройшов у Славутичі вдруге. Серед гучних прем'єр кіноогляду був "Російський дятел" Чада Грасіа, переможець одного з конкурсів кінофестивалю Санденс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram