ГоловнаКультура

Стало відомо про переможця конкурсу проектів Контрактової площі

Проект-переможець називається "Київська вітальня", терміни його втілення поки що невідомі

У суботу, 30 травня, в рамках фестивалю "PRO Місто" оголосили переможця конкурсу на найкращу концепцію облаштування Контрактової площі.

Про це повідомляє DreamKyiv.

Переможцем став проект "Київська вітальня", створений командою київських архітекторів - Антона Олійника, Єгора Штефара, Сергія Ферлея, Віктора Герасименка, Дениса Матвієнка, Ольги Прокопенко, Олени Орап, Марії Пахомової, Олексія Пахомова та Володимира Зотова.

Фото: DreamKyiv

Фото: DreamKyiv

Фото: DreamKyiv

Конкурс було оголошено Департаментом архітектури міста Києва. Його завданням було створення ідеї київського публічного простору, але без капітального втручання в міське середовище. Учасники мали розробити таку концепцію громадського простору, яку можна було б брати за приклад і на інших територіях Києва.

Крім того, архітектори мали зробити акцент на розвитку пішохідної та велоінфраструктури, передбачити освітлення вулиць і підсвічування будівель, розглянути можливість створення на площі підземного археологічного музею.

Переможці братимуть участь у розробці архітектурного проекту Контрактової площі, а саму концепцію ще буде винесено на обговорення з киянами.

Терміни втілення проекту наразі не називаються.

Всього на конкурс подали 14 проектів з Києва, Харкова та Львова.

У журі, яке розглядало проекти і визначало переможця, входили: головний архітектор Києва Сергій Целовальник, президент Національної спілки архітекторів Володимир Гусаков, голова Подільської райадміністрації Валентин Мондрієвський, президент Києво-Могилянської Академії Андрій Мелешевич, культуролог і громадський активіст Владислава Осьмак, директор Департаменту культури Діана Попова, громадський активіст Ольга Закревська і голова громадської організації "Хмарочос" Тарас Кайдан.

Нагадаємо, що сьогодні мають оприлюднити проект реконструкції кінотеатру "Жовтень", який підпалили наприкінці жовтня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram