ГоловнаКультура

Сьогодні стартує "Чілдрен Кінофест"

У 14 містах України покажуть кращі фільми для дітей і підлітків

Сьогодні стартує "Чілдрен Кінофест"
Фото: childrenkinofest.com

Сьогодні, 29 травня, у 14-х містах України стартує другий фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест".

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Переможця, шляхом прямого голосування, вибирають самі глядачі. Вхід на всі покази безкоштовний за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Значна частина фестивальних квитків поширюється серед сімей переселенців зі східних регіонів та Криму, сиріт та дітей з обмеженими можливостями. Наразі на покази зареєстровано понад 20 тис. глядачів.

Другий "Чілдрен Кінофест" відкриє ірландська анімаційна стрічка "Пісня моря" - поетичний мультфільм познайомить глядачів із захопливою ірландської міфологією. Цього року "Пісня моря" номінувалася на "Оскар" як кращий анімаційний фільм і стала призером низки міжнародних фестивалів. Також у конкурсній програмі - нова версія казки "Піноккіо" - історії про кохання, а також - супергерої, велосипедисти і маленькі зірки джазу.

Поза конкурсом студія "Укранімафільм" представить добірку найкращої української анімації - від класики ("Капітошка", "Як Петрик П'яточкін слоників рахував"), до новітніх робіт українських режисерів, які представляють країну на міжнародних кінофорумах.

Спеціальна подія фестивалю - показ програми "Неймовірний Бастер Кітон". Ретроспектива найсмішніших короткометражних робіт Кітона - коміка і майстра запаморочливих трюків, який став легендою німого кіно, - приурочена до 120-річчя від дня його народження.

На відкритті фестивалю у Києві виступить дует юних джазменів - Андрій Стецюк і Настя Прус, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Також гостей фестивалю в Києві чекає інтерактивна виставка оптичних кіноатракціонів, що ілюструє еволюцію анімації до винаходу першого кіноапарата.

На церемонії закриття фестивалю у Києві представлять "Шоу Жоржа Мельєса" - колекція фільмів французького режисера, який 125 років тому вигадав перші у світі спецефекти. Шоу презентують нащадки режисера, вони ж вручать призи переможцям українського конкурсу аматорських фільмів "Зніми, як Мельєс!"

"Чілдрен Кінофест" проходить у 14-х містах України - Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Харкові та Херсоні.

Нагадаємо, перший кінофестиваль "Чілдрен Кінофест" відбувся в Україні у квітні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram