ГоловнаКультура

На джазовий фестиваль до Львова приїдуть власники 60 нагород Grammy

Фестиваль цього року пройде без реклами Альфа-банку

На джазовий фестиваль до Львова приїдуть власники 60 нагород Grammy
Фото: Юрий Ферендович

25-29 червня у Львові відбудеться п'ятий, ювілейний, джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, який цього року збере джазменів планетарного масштабу, власників близько 60 статуеток Grammy.

Як повідомляє Zaxid.net, склад учасників буде одним з найбільш "зоряних" за всі роки - за 5 днів у фестивалі візьмуть участь понад 100 музикантів з 10 країн: Німеччини, Австрії, США, Японії, Швеції, Куби, Франції, Польщі та України.

Серед найвідоміших - легенда американського джазу Хербі Хенкок, Джорджа Бенсон, а також кубинський кларнетист Пакіто Д'Рівера.

Концерти проходитимуть традиційно на площі Ринок, біля Палацу Потоцьких, а також на головній сцені фестивалю - у Парку культури. Оскільки кількість місць для глядачів обмежена, цього року організатори збільшать можливості для тих, хто не зможе купити квитки - вони матимуть змогу безкоштовно послухати зіркових джазменів у пікніковому форматі.

"Цього року, чекаючи на більшу кількість людей, ми розширили Пікніковий формат. Зі вхідної алеї в Парку культури зробимо такий природний амфітеатр для того, щоб більше людей зручніше могли розташуватися. Будемо встановлювати додаткові екрани", - розповіла виконавчий директор фестивалю Наталія Горбачовська.

Зазначимо, що цього року Alfa Jazz Fest відбудеться без реклами російського Альфа-банку. На цьому ще у квітні наполягали активісти, і організатори фестивалю з ними погодилися. Загалом у Львові відбулася широка дискусія щодо проведення фестивалю і сторони погодили, на яких умовах його можна проводити.

Нагадаємо, четвертий Alfa Jazz Fest закінчився на два дні раніше через загибель українських військових під Луганськом. Скасували усі заходи, крім виступів американських зірок світової величини - саксофоніста Чарльза Ллойда і Лакі Пітерсона. Музиканти висловили українцям свої співчуття, влаштувавши концерт-реквієм на головній фестивальній сцені в парку культури імені Хмельницького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram