ГоловнаКультура

Режисер серіалу "Справжній детектив" відмовився від зйомок римейку "Воно"

Фільм за Стівеном Кінгом складатиметься з однієї частини через скромний бюджет

Режисер серіалу "Справжній детектив" відмовився від зйомок римейку "Воно"
Фото: snob.ru

Американський режисер Кері Фукунага, призначений для зйомок римейку трилера "Воно" за однойменним романом Стівена Кінга, відмовився від подальшої участі в проекті, повідомляє Variety. Передбачається, що між постановником і кінокомпанією New Line Cinema виникли розбіжності, пов'язані з розподілом бюджету.

Видання уточнює, що творці спочатку планували розділити фільм на дві частини, як це зробили зі стрічкою 1990 року, але студія наполягла на тому, щоб зняти одночастинну стрічку через нестачу коштів. У результаті між режисером та продюсерами виник конфлікт. Зйомки мали розпочатися влітку цього року. Тепер проект заморожено.

Головну роль, клоуна Пеннівайза, або Воно, має зіграти Вілл Поултер ("Хроніки Нарнії: Підкорювач Зорі", "Ми - Міллери").

Фукунагу запросили режисерувати ремейк "Воно" ще у 2012 році. Він же написав сценарій хоррора спільно з Чейз Палмер ("Дюна"). Найвідомішою повнометражною роботою Фукунаги на сьогодні є стрічка "Джейн Ейр", що вийшла в прокат у 2011 році. У 2014 році він зняв перший сезон серіалу "Справжній детектив".

Роман Стівена Кінга "Воно" вийшов у 1986 році. Мова у книзі йде про сімох друзів, що зіткнулися з небезпечною істотою, здатною змінювати форму. Події розгорталися у двох періодах - наприкінці 1950-х і в середині 1980-х. У 1990 році на основі роману "Воно" зняли двосерійний телефільм, головну роль в якому виконав Тім Каррі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram