ГоловнаКультура

Екс-лідеру гурту "Ляпіс Трубецкой" дозволили жити в Україні

Міграційна служба видала Міхалку посвідку на проживання

Екс-лідеру гурту "Ляпіс Трубецкой" дозволили жити в Україні
Фото: glavred.info

Державна міграційна служба (ДМС) видала лідеру білоруського гурту Brutto Сергію Міхалку тимчасовий дозвіл на постійне проживання в Україні.

Про це повідомляє офіційний сайт ДМС.

"Лідер гурту Brutto (у минулому "Ляпіс Трубецкой") Сергій Міхалок і його продюсер Антон Азизбекян 25 травня отримали посвідки на постійне проживання в Україні", - йдеться у повідомленні.

Документи Міхалку і Азізбекяну вручив глава ГМС Сергій Радутний.

У відомстві нагадали, що в січні 2015 року міністр культури В'ячеслав Кириленко подав клопотання в МВС з проханням надати дозвіл на проживання для цих двох артистів "як діячів культури, імміграція яких відповідає інтересам України".

"Посвідка на проживання дає іноземцям право постійно проживати в Україні і користуватися тими ж правами і свободами, а також нести такі самі обов'язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України (право обирати і бути обраними до органів влади, працювати на державній службі тощо)", - йдеться у повідомленні ДМС.

"Ляпіс Трубецкой" - білоруський панк-рок-гурт, створений у вересні 1989 року. У середині 2000-х років "Ляпіси" під керівництвом Міхалка почали виступати з текстами, сповненими різкої соціальної критики. Як наслідок, в Білорусі "Ляпіс Трубецкой" потрапив у чорний список музикантів. У 2014 році концерти групи в Росії скасовувалися через "антиросійські висловлювання". "Ляпіс Трубецкой" від самого початку підтримував Революцію гідності. Пісня "Воїни світла" стала одним з неофіційних гімнів Майдану.

Нагадаємо, гурт "Ляпіс Трубецкой" оголосив про свій розпад у березні 2014 року. Гурт офіційно припинив своє існування 1 вересня, перед цим давши кілька прощальних концертів. Наприкінці грудня Міхалок презентував новий гурт Brutto у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram