ГоловнаКультура

Музей ВВВ виявився найпопулярнішим в Україні

Мінкультури проаналізувало діяльність музеїв за 2014 рік

Музей ВВВ виявився найпопулярнішим в Україні
Фото: Виталий Головин

Міністерство культури проаналізувало діяльність музеїв, які перебувають у сфері його управління з 2014 року.

Відповідну статистику опубліковано на офіційному сайті Мінкульту.

Роботу музеїв оцінювали за шістьма критеріями: музейні предмети - фонди; нерухомі пам'ятки; фінансування; штат; наявність окремих музейних установ у складі музею; кількість відвідувачів (платні і безкоштовні).

"Відпрацьовано минулорічні результати роботи 14 закладів музейного типу у сфері управління Мінкультури, включаючи Дирекцію художніх виставок України та Музей історії Десятинної церкви. Різниця між найбільшим і найменшим показником кожного виду цих музейних закладів відмінна: фонди розрізняються у 888 разів, фінансування - в 21 раз (загальний фонд - у 19 разів); штат - в 11,3 разу; відвідувачі - в 364 рази (платні - в 6533 рази)", - йдеться в повідомленні.

За кількістю платних відвідувачів перше місце посіла Львівська національна галерея мистецтв ім. Б.Г. Возницького, значно випередивши Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років" (за загальною кількістю відвідувачів - перший), Національний музей народної архітектури та побуту України та Національний музей історії України.

Відсоток власних надходжень до коштів загального фонду коливається від 0,01% до 39% і становить у середньому 10%. Найбільший бюджетний фонд - у Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років.

Нагадаємо, раніше Мінкульт ініціював створення музею тоталітаризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram