ГоловнаКультура

У Каннах відбулася прем'єра одного з головних претендентів на "Золоту пальмову гілку"

Фільм "Керол" Тодда Хейнса також добре сприйняли критики

17 травня на Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра одного з ключових лідерів основного конкурсу - драми "Керол" американського режисера Тодда Хейнса.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фільм "Керол" був фаворитом відразу після оголошення програми Канн-2015. Це перший фільм Тодда Хейнса після 7-річної перерви - в проміжку між "Мене тут немає", біографічним фільмом про Боба Ділана, і "Керол" Хейнс зняв мінісеріал "Мілдред Пірс".

"Керол" - екранізація роману Патрісії Хейсміт "Ціна солі", опублікованого у 1952 році. Це драматична історія про кохання між багатою заміжньою жінкою Керол (Кейт Бланшетт) і Терезою (Руні Мара), продавщицею в супермаркеті. Хейсміт, автор відомих романів про Тома Ріплі (в екранізації одного з яких теж зіграла Кейт Бланшетт), опублікувала "Ціну солі" під псевдонімом Клер Морган.

Картина Тодда Хейнса отримала високі оцінки у критиків - в рейтингу щоденної версії журналу Screen, яка виходить під час Каннського кінофестивалю, "Керол" лідирує за середнім балом - 3,5 (фільми оцінюються за шкалою від 0 до 4).

68-й Каннський кінофестиваль триватиме до 24 травня, коли стануть відомі володарі "Золотої пальмової гілки" та інших призів, які розподіляє журі на чолі з братами Коен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram