ГоловнаКультура

В Україні завтра пройде День вуличної музики

У Києві фестиваль відбудеться на сходинках Музею історії, на Пейзажній алеї та Контрактовій площі

В Україні завтра пройде День вуличної музики
Фото: Макс Левин

У 15 містах України цієї суботи, 16 травня, пройде День вуличної музики.

Про це повідомляє офіційний сайт заходу.

Цього року до фестивалю приєднаються українські міста Київ, Львів, Івано-Франківськ, Біла Церква, Луцьк, Кривий Ріг, Запоріжжя, Ужгород, Тернопіль, Дніпропетровськ, Переяслав-Хмельницький, Деражня, Чернівці, Черкаси та Одеса. Одночасно фестиваль пройде у Вільнюсі, Ризі, Амстердамі, Копенгагені та інших європейських містах.

У Києві День вуличної музики пройде в трьох місцях, це: Історичний музей, Пейзажна алея і Контрактова площа. Заходи відбуватимуться з 9:00 до 23:00.

Під час фестивалю свою музику представлять безліч молодих українських гуртів, зокрема підопічна Святослава Вакарчука Христина Соловей, гості з Литви Юргіс Діджуліс, SKAMP і Antikvariniai Kaspirovskio Dantys, а також на Пейзажній алеї очікують виступу Ірени Карпи.

День вуличної музики (Street Music Day) в Україні - це масштабний міжнародний волонтерський проект, під час якого сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів виходять у центр свого міста, щоб зіграти і заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз тощо.

Нагадаємо, в Україні почали відзначати День вуличної музики з травня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram