ГоловнаКультура

Українські підлітки приєдналися до вибору найкращого фільму року

"Невидимий хлопчик" здобув симпатії більшості

Українські підлітки приєдналися до вибору найкращого фільму року

3 травня юне журі уКиєві вперше судило фіналістів однієї з кінопремій Європи - Young Audience Award. Кращим фільмом визнали італійський кінокомікс "Невидимий хлопчик" від оскароносного режисера Габріеле Сальватореса.

Перегляд фільмів-номінантів і голосування за лауреата Young Audience Award відбувалося одночасно у 25 європейських містах - від Лондона до Тбілісі. Київ узяв участь у події вперше. Думка киян збігається з уподобаннями більшості: левову частку голосів зібрав фільм "Невідомий хлопчик". За сюжетом, сором'язливий Мікаель приміряє карнавальний костюм, який робить його невидимим і перетворює на справжнього супергероя. Режисер стрічки італієць Габріеле Сальваторес у 1992 році отримав Оскара за фільм "Середземне море", його роботи неодноразово брали участь у Каннському МКФ, а фільм "Нірвана" відносять до класики кіберпанку.

Конкурентами "Невидимого хлопчика" були два учасники Берлінського кінофестивалю - ірландська сімейна драма "Ти теж бридкий" і драма дорослішання "Моя худа сестра" (Кращий фільм дитячої програми у Берліні). Після перегляду кожного фільму в журі відбувалася дискусія. Глядачі вибирали переможця шляхом голосування, повідомляє сайт фестивалю "Чілдрен Кінофест".

Приз Європейської кіноакадемії є альтернативою кінопремії "Оскар" і за значенням прирівнюється до призу Каннського МКФ. Європейська кіноакадемія відзначає найкращі стрічки вже 27 років, приз за кращий дитячий фільм заснували 5 років тому.

Показ фільмів і голосування Young Audience Award організував фестиваль мистецтва кіно для дітей "Чілдрен Кінофест" у співпраці з Goethe-Institut в Україні і дитячим освітнім проектом Cinema Kids. "Чілдрен Кінофест-2015" пройде у 14 містах України з 29 травня по 7 червня. Безкоштовна реєстрація на покази починається 10 травня на сайті childrenkinofest.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram