ГоловнаКультура

У київському метро з'явилися полиці з книжками

Обмінятися книгами кияни можуть на двох станціях підземки

Сьогодні у вестибюлі станції київського метро "Золоті Ворота" і касовому залі станції "Політехнічний інститут" з'явилися книжкові полиці. Про це повідомляє прес-служба КП "Київський метрополітен" у Фейсбуці.

Серед перших книг, які надали співробітники метрополітену, - класика, детективи, іноземні розмовники, історія і сучасники.

Фото: прес-служба КП "Київський метрополітен"

Фото: прес-служба КП "Київський метрополітен"

"Нам дуже хочеться зацікавити наших пасажирів і перетворити їхню поїздку на захопливу подорож. З книгами можна все - мріяти, любити, переміщатися у часі. Тому віримо, що введення буккросингу (популярний соціальний рух з обміну книгами між незнайомими людьми, - ред.) у метро не тільки урізноманітнить поїздку, але й створить позитивний настрій", - зазначила керівник прес-служби Наталія Макогон.

До буккросингу в метро також долучилася громадська організація "Європейське майбутнє України". Представниця об'єднання Надія Букіна збирає книги, які планували утилізувати.

Крім того, у вестибюлі станції "Золоті ворота" відкрили фотовиставку "Підземне київське читання", створену у співпраці з однойменною фейсбук-спільнотою і її автором Анастасією Бондаренко.

Фото: прес-служба КП "Київський метрополітен"

Нагадаємо, в березні у центрі Києва відкрили першу інтерактивну скульптуру з Wi-Fi, від якої також можна заряджати мобільні телефони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram