ГоловнаКультура

Слабошпицький виграв норвезький грант на новий фільм

Норвегія дасть українському режисерові 59 тисяч євро.

Слабошпицький виграв норвезький грант на новий фільм
Фото: Катя Куницкая

Український режисер Мирослав Слабошпицький виграв грант на зйомку нового повнометражного фільму "Люксембург". 500 тисяч крон (близько 59 тисяч євро) йому виділяє Норвезька південна кінофундація, пише "Телекритика".

Проект Слабошпицького став однією із семи заявок-переможців (із 63), які отримали фінансування. Також гроші виділено на фільми режисерів з Мексики, Тунісу, Таїланду, Венесуели, Філіппін та Індії.

"Цього року (втім, як і щороку) журі мало дуже складне завдання. Свої проекти представили переконливі молоді художники і великі майстри сучасного кіно. Ми прочитали важливі історії з різних країн світу. Сім проектів, які ми відібрали, ведуть нас до Азії, Південної Америки, Європи та Африки. Ми з нетерпінням очікуємо перегляду завершених стрічок", - йдеться в повідомленні фонду.

Наступний проект Слабошпицького називається "Люксембург". Фільм повністю знімуть у Чорнобилі, за словами режисера, він розповість про нинішнє життя людей в зоні відчуження. Оператором картини виступить Валентин Васянович, який уже працював зі Слабошпицьким. Він же виступить со-продюсером фільму разом із Ганною Качко. "Люксембург" має стити міжнародною ко-продукцією.

Раніше Слабошпицький отримав під цей фільм грант від Фонду Хуберта Балса при Роттердамському кінофестивалі, премію Global Filmmaking Award від Sundance Institute.

Нагадаємо, попередній фільм Слабошпицького "Плем'я" став лауреатом десятків міжнародних нагород.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram