ГоловнаСвіт

У Росії зняли ще один фільм-інтерв'ю про Путіна

На 15-річчя президентства Путіну подарують біографічний фільм

У Росії зняли ще один фільм-інтерв'ю про Путіна
Фото: EPA/UPG

У неділю, 26 квітня, відбудеться прем'єра документального фільму "Президент", приуроченого до 15-річчя перебування у владі президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє офіційний сайт телеканалу "Россия-1".

"У серпні 1999 року "шпигуна КДБ" (на думку іноземних ЗМІ) несподівано призначили в.о. прем'єр-міністра. Тоді мало кому відомий, сьогодні Путін - один з найвпливовіших світових лідерів. Разом зі своїм лідером піднімалася й Росія", - йдеться в анонсі.

Як повідомляють, картина охоплює період із серпня 1999 року до сьогодні.

"Володимир Путін згадує про найдраматичніші моменти сучасної російській історії: війну в Чечні, загибель екіпажу підводного човна "Курськ", теракт на Дубровці, Крим... Розповідь самого президента, інтерв'ю з представниками політичних і бізнес-еліт країни, документальна хроніка, унікальна зйомка особистих операторів Володимира Путіна відтворюють і розкривають подробиці минулого часу, оповідаючи про те, як змінювалося ставлення до Росії та її лідера в країні та світі. Економічні кризи 2008 і 2014 року, Олімпіада в Сочі, формування опозиції, Болотна площа і проспект Сахарова, Майдан", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до річниці окупації Криму телеканал "Россия" підготував прем'єру нового документального фільму "Крим. Шлях на Батьківщину" режисера Андрія Кондрашова. У цьому фільмі Володимир Путін розповів, що особисто займався подіями в Криму в лютому-березні 2014 року, які закінчилися незаконним приєднанням півострова до РФ.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції направити фільм у Гаазький трибунал. Українське МЗС назвало цю картину явкою з повинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram