ГоловнаКультура

Держкіно: Скасування прокату фільму "Номер 44" важко вдарить по українському дистриб'ютору

Пилип Іллєнко назвав ситуацію з фільмом в Україні "колоніальною залежністю"

Держкіно: Скасування прокату фільму "Номер 44" важко вдарить по українському дистриб'ютору
Кадр из фильма "Номер 44"

Держкіно оприлюднило офіційну заяву щодо скасування в Україні прокату фільму "Номер 44".

Заява розміщена на офіційній сторінці відомства у фейсбуці.

Зокрема, повідомляється, що Держкіно України не причетне до скасування прокату американського фільму "Номер 44". "Прокатне посвідчення на право демонстрації фільму в Україні було видано 15 квітня, через день після отримання документів від дистриб'ютора і за день до запланованого старту фільму, - йдеться у повідомленні. - Як вдалося з'ясувати у дистриб'юторській компанії "МультиМедіа Дистриб'юшн", право на показ картини на території України було відкликано російською компанією "Централ Партнершип", яка володіє правами на фільм і на території Росії, і на території України".

У Держкіно зазначають, що скасування прокату фільму "Номер 44" сталося несподівано і без попередження, що може важко вдарити по українському дистриб'ютору, оскільки рекламна кампанія фільму йшла повним ходом.

"Ми вважаємо, що українські прокатники, які планували показ фільму, мають право вимагати від російського дистриб'ютора відшкодування збитку", - наголошується в повідомленні.

На думку глави Держкіно, Пилипа Іллєнко, ситуація з фільмом "Номер 44" в Україні "наочно демонструє, що таке колоніальна залежність, коли всі зв'язки колонії з зовнішнім світом відбуваються виключно через метрополію".

Ситуація з фільмом Child 44 наочно демонструє, що таке колоніальна залежність, коли всі звязки колонії із зовнішнім світ...

Posted by Philip Illienko on Friday, 17 April 2015

Нагадаємо, що фільм "Номер 44" режисера Даніеля Еспіноси мав вийти у російський та український прокат 16 квітня. У мінкультури РФ заявили, що показ фільму напередодні Дня Перемоги є "неприпустимим". Але через заборону фільму в Росії фільм не змогли привезти і в Україну, і в Білорусь, оскільки місцеві прокатники не володіють правами на його показ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram