ГоловнаКультура

У Росії за день до показу заборонили голлівудський фільм "Номер 44"

У Мінкультури РФ назвали "неприйнятним" прокат картини напередодні Дня перемоги

У Росії за день до показу заборонили голлівудський фільм "Номер 44"
Кадр из фильма
Фото: kinopoisk.ru

Російська кінокомпанія "Централ Партнершип" зняла з прокату голлівудський фільм "Номер 44", який розповідає про розслідування серії вбивств у СРСР у 50-х роках.

Про це повідомляє РБК із посиланням на джерело, близьке до керівництва компанії.

Цю інформацію підтвердили в Міністерстві культури Росії.

"Компанія "Централ Партнершип" відкликала заявку на отримання прокатного посвідчення для фільму "Номер 44", приймаючи на себе будь-які комерційні наслідки цього рішення", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Мінкультури РФ.

Світова прем'єра фільму "Номер 44" (в оригіналі - Child 44) виробництва американської кінокомпанії Lionsgate запланована на 17 квітня. У Мінкультури РФ заявили, що за підсумками прес-перегляду "з'явилися питання, що стосуються змісту фільму", передусім "спотворення історичних фактів і своєрідних трактувань подій до, під час і після Великої Вітчизняної війни, а також образів і характерів радянських громадян тієї історичної епохи".

"Після цього перегляду думку прокатників і представників Мінкультури збіглися: прокат таких фільмів напередодні 70-ліття Перемоги неприйнятний", - заявили у відомстві.

Фільм знято за книгою британського письменника Тома Роба Сміта. За сюжетом, головний герой Лев Демидов (його грає Том Харді), співробітник Міністерства державної безпеки СРСР, починає розслідувати серію вбивств дітей у провінції, але його діяльність викликає підозру в параноїдального радянського уряду. Протягом розслідування він стикається з проблемами тоталітарної системи - органи держбезпеки відмовляються визнавати існування серійного вбивці, вимагають від героя зректися власної дружини і, врешті-решт, усувають його від роботи. Дія фільму розгортається 1953 року.

Нагадаємо, в Держдумі РФ запропонували заборонити прокат у Росії фільмів зі США і з Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram