ГоловнаКультура

У Києві створять інсталяцію з 20 тис. квітів у пам'ять про Катерину Білокур

Цього року відзначається 115-та річниця з дня народження художниці

У київському виставковому просторі "Атмосфера" 22 квітня відбудеться арт-проект "Атмосфера Катерини Білокур".

Згідно з повідомленням прес-служби галереї, він об'єднає п'ять ініціатив.

  1. Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка. Діти віком від 7 до 14 років з усіх куточків країни зможуть надіслати свої малюнки на тему квітів, які Білокур зображувала на своїх полотнах. Троє переможців отримають можливість пройти двотижневий курс навчання у кращих українських художників.
  2. Зоряний фотопроект. У його рамках відбудеться фотозйомка, для якої відомі українки постануть перед об'єктивом у квітчастих образах за мотивами творчості художниці. Знімки представлять на виставці проекту і опублікують в одному із глянцевих видань.
  3. Проект ескізів від українських дизайнерів. У них продемонструють колекції, які можуть стати присвятою Білокур.
  4. Історичний проект. Він розповість киянам і гостям столиці про життя і творчість Катерини Білокур. Проект створюється за участю знавців живопису, бібліографів та представників Музею-садиби Катерини Білокур.
  5. Інсталяція із понад 20 тисяч квітів. Ними прикрасять стіни галерейного простору, причому одну з них зможуть заповнити квітами відвідувачі виставки.

Проект "Атмосфера Катерини Білокур" третій у серії, присвяченій відомим українкам: Соломії Крушельницькій, Марко Вовчок, Квітці Цісик, Марії Заньковецькій. Проект покликаний розповісти про життя, діяльність та здобутки жінок, які стали гордістю України і можуть бути прикладом. Цього року відзначається 115-та річниця з дня народження художниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram