ГоловнаКультура

У Польщі скасували виступ Бреговича через його візит до Криму

Організатори Life Festival Oswiecim підтримали Україну.

У Польщі скасували виступ Бреговича через його візит до Криму
Фото: Владислав Мусиенко

Організатори польського музичного фестивалю Life Festival Oswiecim скасували виступи сербського співака Горана Бреговича у зв'язку з його позицією щодо Криму і концертом у Севастополі.

"Публічні виступи артиста після концерту, в яких Брегович легковажно поставився до факту свого виступу на незаконно анексованій території і водночас дистанціювався від засудження збройної інтервенції Росії в Україну, заперечують цінності, яким керуються засновники й автори ідеї Life Festival", - цитує заяву організаторів "Радіо Свобода". Саме тому вони вирішили скасувати виступ Бреговича в Польщі та відмовилися від його послуг як ведучого концерту.

Фестиваль Life Festival Oswiecim відбудеться 20 червня в Освенцимі, неподалік Кракова. Участь у концерті візьмуть відомі польські та закордонні співаки та гурти, зокрема Тарас Чубай і Kozak System.

Нагадаємо, що МЗС запропонувало заборонити в'їзд Бреговичу в Україну. Речник міністерства Євген Перебийніс заявив, що Брегович потрапив на територію окупованого Криму не через контрольований українською владою пункт пропуску, тим самим порушивши законодавство України.

Після севастопольського концерту Бреговичу скасували всі виступи на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram