ГоловнаКультура

В українському серіалі двірника-таджика зробили онуком Назарбаєва

На скандал відреагували у президента Казахстану

В українсько-російському серіалі "Самотні серця" виявили сімейну фотографію президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

В одній із серій цей знімок демонструє двірник із Таджикистану, який стверджує, що це - його сімейне фото. У "Самотніх серцях" показали відретушовану фотографію: замість голови Назарбаєва вставили голову сивого старого - "дідуся Рахіма", а замість Рахата Алієва, колишнього зятя Назарбаєва, на світлині видно іншого чоловіка. При цьому герой серіалу вказав на кількох членів президентської родини, представляючи їх як своїх родичів, інформує "Медуза".

Стоп-кадр із фільму
Стоп-кадр із фільму

Скандал розгорівся після того, як серіал показав російський "Первый канал".

На інцидент відреагував прес-секретар Назарбаєва Даурен Абаєв. Він заявив, що використання фотографії президента Казахстану - це "кричущий непрофесіоналізм людей, які готували кінопродукт". Утім, він підкреслив, що не бачить у трагедії злого наміру.

Сімейне фото Назарбаєва
Фото: meduza.io
Сімейне фото Назарбаєва

Серіал знімала українська кінокомпанія УПС ("Українська продакшн студія") у 2012 році, на екрани він вийшов наприкінці 2013-го (у листопаді на "Інтері", у грудні в Росії). Керівництво кінокомпанії зв'язалося з виданням zakon.kz і вибачилося за подію. Генеральний продюсер серіалу Ірина Заря пояснила, що через втрату частини реквізиту його довелося відновлювати вже на знімальному майданчику - і реквізитори взяли фотографію з Інтернету. А генеральний директор УПС Ірина Чемерис пообіцяла знайти і покарати винних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram