ГоловнаКультура

В Україні відбудеться тиждень іспанського кіно

У рамках кінофестивалю покажуть п'ять фільмів, у тому числі екранізацію "Дон Кіхота"

В Україні за участю посольства Іспанії та міжнародного кінофестивалю "Молодість" відбудеться "Тиждень іспанського кіно".

Як повідомляє офіційний сайт МКФ "Молодість", усі фільми демонструватимуться іспанською мовою з українськими субтитрами.

У Києві відкриття фестивалю відбудеться 9 квітня о 19:30 у Культурному центрі "Кінотеатр "Київ". Фестиваль також пройде у кількох інших містах України, в тому числі у Львові з 18 квітня.

Відкриє фестиваль комедія Еміліо Мартінеса Ласаро - "Вісім баскських прізвищ", відзначена багатьма нагородами за акторські ролі. Чистокровний андалузець Рафа ніколи не залишав рідну Севілью, бо вона давала йому все, що потрібно для життя - п'янке вино, гель для волосся і жінок. Однак за однією з них, басконкою на ім'я Амайя, котра встояла перед його чарами, Рафі доведеться поїхати у Країну Басків - щоб довести милій, що він у душі справжній баск, гідний її любові.

Найтитулованіший фільм у добірці "Тижня іспанського кіно" - зворушливе роуд-муві "Легко жити з заплющеними очима" Давида Труеба. Картина отримала нагороди за кращий фільм, режисера, сценарій, музику, актора і молоду актрису. Назву фільму взято з пісні Джона Леннона "Strawberry Fields Forever", яку він написав на зйомках фільму в "іспанському Голлівуді" - Альмерії - у 1966 році. Хав'єр Камара, відомий за численними ролями у режисера Педро Альмодовара, грає шкільного вчителя Антоніо, який вчить дітей англійської мови за допомогою улюблених пісень The Beatles. Дізнавшись про приїзд Леннона в Іспанію, він вирушає у подорож, щоб висловити подяку своєму кумиру.

"Магнітне дерево" дебютантки Ізабель де Аугував'є - інтимний сімейний портрет, історія про Бруно, який повертається в Чилі після тривалої відсутності. Сімейний будинок вже виставлено на продаж, і всі збираються попрощатися з рідним місцем. Після відвідин "магнітного дерева", яке володіє надзвичайними властивостями, у Бруно прокидається почуття прихильності до майже забутих місць.

Стрічку "Люди на місцях" режисер Хуан Кавестані склав з набору непов'язаних коротких замальовок - іноді комічних, драматичних - напівімпровізованих відомими іспанськими акторами (Сантьяго Сегура, Марібель Верду, Антоніо де ла Торре та інші). Експеримент, абсурд і сюрреалізм під впливом Луїса Бунюеля з одного боку, і Луїса С.К. (автора відомого серіалу "Луї") з іншого - такі елементи цього хаотичного і різноманітного портрета сучасної Іспанії в період кризи.

Закриє "Тиждень іспанського кіно" спеціальна подія до 400-річчя з дня публікації другої частини роману Мігеля де Сервантеса - показ однойменного історичного епосу "Дон Кіхот" з особливим гостем - відомим режисером Мануелем Гутьєрресом Арагоном. Він особисто представить свою кіноадаптацію про знаменитого лицаря, який домагався справедливості.

Нагадаємо, з 8 по 15 квітня у паризькому кінотеатрі "La Filmoteque" триватиме тиждень українського кіно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram