ГоловнаКультура

Частина працівників музею Голодомору протестувала проти призначення нового директора

Сьогодні вранці старий директор музею зі своїми прихильниками забарикадувалися у підвалі

Частина працівників музею Голодомору протестувала проти призначення нового директора
Фото: EPA/UPG

У музеї Голодомору, де нещодавно рішенням міністра культури призначили новим директором Олесю Стасюк, стався конфлікт: частина співробітників музею протестує проти призначення.

Вранці у вівторок, 31 березня, протестувальники на чолі зі старим директором музею Віктором Діденком забарикадувалися в одному з музейних приміщень, коли Олеся Стасюк прийшла в музей, щоб почати свою роботу.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua, яка побувала на місці подій.

Після того, як до музею прибули співробітники міліції, які змогли потрапити у зайняте приміщення, конфлікт переріс у відкриту суперечку між старим і новим директорами музею Голодомору.

За словами Віктора Діденка, новий директор не може розпочати виконання своїх обов'язків, оскільки з нею ще не підписали контракт. При цьому сама Стасюк заявляє, що такий контракт підпишуть найближчим часом.

Про призначення нового директора в музей Голодомору стало відомо 26 березня. "Олеся Стасюк займалася дослідженням Голодомору і постійно працювала у комітеті з підготовки та проведення Дня пам'яті жертв Голодомору, - йдеться на сайті Мінкульту. - Її кандидатуру рекомендував Український інститут національної пам'яті та підтримало Міністерство культури".

Зазначимо також, що Стасюк збирається перейменувати музей Голодомору, додавши до назви дати 1932-1933 роки.

При цьому призначення Стасюк, як і призначення інших директорів великих українських музеїв, відбулося не на конкурсній основі, як того вимагає професійна спільнота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram