ГоловнаКультура

До Києва приїде відома голландська скрипалька Еммі Стормс

Музикант приїде, щоб виконати твір українського композитора Максима Шалигіна

До Києва приїде відома голландська скрипалька Еммі Стормс
Эмми Стормс
Фото: www.muziekzomer.nl

3 квітня у Києві відбудеться концерт із серії New Music Ukraine, на якому гратимуть твори українського композитора Максима Шалигіна і нідерландського композитора Луї Андріссена.

Про це повідомляють організатори концерту, музичне агентство "Ухо".

На концерті відбудеться українська прем'єра симфонії Максима Шалигіна для скрипки соло "Листи до Анни", відзначеної почесною згадкою на престижному європейському конкурсі Gaudeamus у 2012 році.

Виконає симфонію відома голландська скрипалька Еммі Стормс, для якої твір і було написано. Сам Шалигін також живе у Нідерландах після отримання стипендії у Королівській Гаазькій консерваторії.

Крім того, на концерті у п'ятницю виконають "Симфонію відкритих струн" відомого нідерландського композитора, класика сучасної музики Луї Андрессена. Симфонію виконає камерний ансамбль Armonia Ludus під керівництвом диригента Міхеїла Менабде.

Концерт відбудеться 3 квітня у готелі Fairmont. Початок о 19:00.

Нагадаємо, в рамках циклу New Music Ukraine на кожному концерті виконують твори пари композиторів: українського і закордонного. Так, 29 березня відбувся концерт творів Максима Коломійця та Йоханнеса Шелльхорна.

Крім того, агентство "Ухо" веде ще один цикл концертів - "Архітектура голосу", специфікою якого є виконання вокальних творів у нетипових для концертів приміщеннях - у басейні, Кирилівській церкві, планетарії і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram