ГоловнаКультура

Влада КНДР затримала двох імовірних південнокорейських шпигунів

Республіка Корея наполягає на невинності своїх громадян

Влада КНДР затримала двох імовірних південнокорейських шпигунів
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

У КНДР за підозрою у шпигунсті затримали двох громадян Південної Кореї. Сеул наполягає на їхній невинуватості і вимагає їхнього негайного звільнення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За версією Пхеньяна, підозрювані - Кім Кук Гі (Kim Kuk Gi) і Чхве Чхон Кіль (Choe Chun Gil) - займалися розвіддіяльністю в інтересах Сеула. Північнокорейські слідчі стверджують, що двоє чоловіків проживали в прикордонному китайському місті Даньдун під виглядом комерсантів, причому один з них був також членом підпільної церкви і поширював у КНДР іноземні пропагандистські матеріали на флеш- і SD-картах.

Згідно із заявою північнокорейської влади, підозрювані "ревно брали участь у наклепницькій кампанії проти КНДР, організованій американськими імперіалістами і маріонетковим режимом з метою ізоляції КНДР на міжнародній арені та її блокади". Представник південнокорейської розвідки у коментарі агентству визнав, що обидва заарештовані є громадянами Південної Кореї, але відкинув усі звинувачення на їхню адресу, назвавши їх безпідставними.

У Даньдуні проживає велика корейська діаспора, що займається торгівлею з Сеулом. Крім того, там перебуває кілька протестантських місій, які намагаються поширювати своє вчення серед корейців - мешканців прикордоння. У 2014 році пару місіонерів з Канади, що тримала у Даньдуні кав'ярню і спілкувалася з біженцями з КНДР, заарештувала китайська контррозвідка за підозрою в шпигунстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram