ГоловнаКультура

Фінансування програми "Українська книга" збільшили на 34,5 млн

За ці гроші планується видати 223 книги

Фінансування програми "Українська книга" збільшили на 34,5 млн
Фото: Катя Куницкая

У результаті змін, внесених до державного бюджету на 2015 рік, Держкомтелерадіо зменшило свої витрати на 115 млн грн, але при цьому на 34,5 млн збільшив фінансування однієї зі своїх бюджетних програм - "Українська книга".

Про це повідомляє "Телекритика".

Так, спочатку планувалося, що на "Українську книгу" виділять 15,5 млн грн, але після змін бюджет програми збільшився до 50 млн грн.

На сайті Держкомтелерадіо опубліковано список видань, які пропонується профінансувати коштом "Української книги". У списку 223 видання від 64 видавців, з них - 47 - для дітей та юнацтва, 60 - твори класиків та сучасних українських авторів, 19 - твори класиків зарубіжної літератури (в перекладі українською), 97 - науково-популярні, довідкові та інформаційні видання і 2 - видання мовою національних меншин.

"Телекритика" також повідомляє, що лідером за кількістю фінансованих видань є видавництво "Фоліо" - у списку "Української книги" 22 видання на суму 3 млн 566 тыс грн.

Зазначимо, що в професійному середовищі триває дискусія щодо ефективності програми "Українська книга" та можливості її реформування. Цього року програма оновила експертну раду програми.

Минулого року за програмою "Українська книга" профінансували 94 видання на суму 16 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram