ГоловнаКультура

На кінофестивалі "86" у Славутичі покажуть призера Санденсу

Головний герой фільму "Російський дятел" - український художник Федір Олександрович

На кінофестивалі "86" у Славутичі покажуть призера Санденсу
Фото: фестиваль 86

З 28 квітня по 3 травня в Славутичі пройде другий фестиваль кіно і урбаністики "86".

Про це повідомляють організатори кінофестивалю.

Цього року на фестивалі пройде українська прем'єра документального фільму "Російський дятел" режисера Чада Грасіа. Фільм, нагадаємо, переміг на американському кінофестивалі Санденс у номінації "Кращий іноземний документальний фільм".

Головним героєм картини став український художник Федір Олександрович, який веде власне розслідування Чорнобильської катастрофи і висуває свої версії події.

Організатори зазначають, що темою цьогорічного фестивалю "86" стане екологія й енергетика. У програмі будуть 12 документальних фільмів на ці теми, а також на тему урбаністики. Усі ці фільми знято за останні два роки, їх уперше покажуть в Україні.

Крім того, в Славутичі вперше покажуть фіналістів конкурсу My Street Films Ukraine - короткометражки про різні міста України. Переможця конкурсу обере журі, до якого увійдуть почесні гості фестивалю "86".

У рамках фестивалю з 28 по 30 квітня пройде урбаністичний тренінг "Соціальне проектування: організація спільнот". Учасники тренінгу будуть вивчати методи поліпшення простору і комунікації всередині спільноти.

Однією з гостей фестивалю в Славутичі стане художниця Катержина Шеда з Чехії - вона представить новий проект мистецтва міських спільнот, в основу якого ляже робота з громадою Славутича.

Перший фестиваль кіно і урбаністики "86" проходив торік наприкінці квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram