ГоловнаКультура

У квітні вийде книга про мистецтво українських шістдесятників

Багато репродукцій творів мистецтва опублікують вперше

У видавництві "Основи" готується до виходу книга "Мистецтво українських шістдесятників", присвячена одному з найяскравіших періодів українського неофіційного мистецтва радянських часів.

Про це повідомляють укладачі книги - мистецтвознавці та критики Ольга Балашова та Лізавета Герман.

Робота над виданням тривала два роки, у створенні книги взяли участь понад 70 експертів - мистецтвознавців, дослідників, колекціонерів, художників, їхніх рідних та близьких. До книги увійдуть 15 розділів про ключових авторів 1960-х рр., огляди важливих тенденцій того періоду і аналіз історичних передумов, а також репродукції понад 300 творів живопису, графіки, скульптури та монументального мистецтва, багато з яких опублікують вперше.

Повідомляється, що книга вперше презентує безліч унікальних фактів і матеріалів, які протягом багатьох десятиліть були недоступні широкому загалу.

Укладачі впевнені: мистецтво українських нонконформістів 1960-х вартує того, щоб посісти належне місце у світовому культурному процесі.

Фото: Основи

У виданні відображені не тільки різні регіони України - Київ, Харків, Одеса, Львів та Ужгород, але й різні сфери культури - візуальне мистецтво, література, музика, кіно та архітектура. Втім, найбільшу увагу приділено саме візуальному мистецтву.

Презентація книги відбудеться в рамках фестивалю "Книжковий арсенал" 22-26 квітня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram