ГоловнаКультура

У Києві презентують український переклад книги П'єра Бурдьє і Лоїка Вакана

Книгу "Рефлексивна соціологія" представлять у Центрі візуальної культури

У Києві презентують український переклад книги П'єра Бурдьє і Лоїка Вакана
Фрагмент обложки "Рефлексивной социологии"

У середу, 4 березня, в столичному Центрі візуальної культури відбудеться презентація українського перекладу книги "Рефлексивна соціологія" видатного французького соціолога П'єра Бурдьє та його учня Лоїка Вакана.

Про це повідомляють організатори події.

"Рефлексивна соціологія" є першим в Україні вступом до наукової спадщини Бурдьє. Книжка базується на семінарі в Чиказькому університеті, який організували, щоб ознайомити американську аудиторію з теоретичними та методологічними принципами його досліджень. У діалозі зі своїм учнем і колегою Лоїком Ваканом Бурдьє пояснює значення своїх ключових понять, відповідає на критику і звертає особливу увагу на необхідність рефлексивності і включення теорії інтелектуальної практики в ширшу теорію про суспільство.

У книзі також йдеться про висновки Бурдьє щодо політичного потенціалу соціальних наук, ролі інтелектуалів у відтворенні символічного насильства і можливостей розширення простору свободи.

Книжку будуть представляти автор перекладу Анастасія Рябчук та історик Ярослав Грицак.

Анастасія Рябчук - соціолог, викладач кафедри соціології НаУКМА, дослідник на кафедрі суспільних змін університету Йоганнесбурга. Ярослав Грицак - історик, публіцист, професор Українського Католицького Університету, головний редактор наукового видання "Україна Модерна".

Початок презентації о 19:00. Вхід вільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram