ГоловнаКультура

Фільм із Жульєтт Бінош відкрив 65-й Берлінський кінофестиваль

У програмі кіноогляду - фільми Терренса Маліка, Олексія Германа-молодшого, Вернера Херцога й інших

У Берліні відбулося відкриття 65-го міжнародного кінофестивалю - одного з найбільших світових кінооглядів. Фільмом відкриття стала драма іспанської режисерки Ізабель Койшет "Нікому не потрібна ніч", головну роль у якій зіграла Жульєтт Бінош.

Фото: EPA/UPG

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фільм Койшет дав старт показам основної конкурсної програми, в якій за головну нагороду - "Золотого ведмедя" - будуть боротися 19 картин. Серед претендентів на головну нагороду – нові фільми Вернера Херцога, Терренса Маліка, Джафара Панахі, російсько-українсько-польська ко-продукція Олексія Германа-молодшого та інші.

Міжнародне журі, яке буде присуджувати головні нагороди Берлінале, очолив режисер Даррен Аронофські.

Фото: EPA/UPG

Крім основного конкурсу, Берлінале проводить паралельні: "Панорама", "Форум", "Teddy Bear" та інші. В рамках фестивалю проходять ретроспективи, покази відреставрованого кіно, покази молодого кіно, короткометражні конкурси і безліч різних програм.

Українських фільмів у програмах Берлінале-2015 немає. Україна буде представлена лише на павільйоні в рамках Європейського кіноринку. Там буде каталог українських фільмів за 2015 рік, а також пройдуть презентації українських проектів. В рамках ко-продакшн-маркету свій проект представить український режисер Мирослав Слабошпицький. Його проект "Люксембург" відібрали для презентації, щоб фільм знайшов фінансову підтримку серед європейських продюсерів. Нагадаємо, Слабошпицький вже отримав на свій другий ігровий фільм кошти від Роттердамського кінофестивалю і від фестивалю Санденс у США.

Кінофестиваль у Берліні триватиме до 15 лютого. За цей час у різних кінотеатрах міста планують показати більш ніж 400 фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram