ГоловнаКультура

На програму "Українська книга" планують витратити цього року 15 млн грн

При цьому експерти вважають, що програма - неефективна

На програму "Українська книга" планують витратити цього року 15 млн грн
Фото: www.unitybooks.co.nz

На фінансування бюджетних програм Державного комітету телебачення і радіомовлення в бюджеті-2015 передбачено 988 млн грн, з них 15,5 млн - на програму "Українська книга".

Про це повідомляє "Телекритика".

Левова частка бюджету Держкомтелерадіо - 941 млн грн - виділена на фінансування державних телерадіокомпаній, інформаційного агентства "Укрінформ" та української версії телеканалу EuroNews.

На програму "Українська книга" виділено 15,5 млн гривень, що майже удвічі менше, ніж у бюджеті на 2014 рік. Торік на програму виділили 28 млн 387 тис гривень.

Зазначимо, що після оприлюднення результатів роботи програми минулого року в середовищі книговидавців виникла дискусія про ефективність "Української книги".

Зокрема, президент львівського "Форуму видавців" Олександра Коваль заявила, що необхідно переглянути принципи, за якими працює програма "Українська книга". Зокрема, Коваль вважає, що багато поставлених перед програмою завдань не виконуються: Україна не наблизилася до європейських стандартів книговидання, держава не займається протекціонізмом щодо української книги і так далі.

Детальніше про те, як президент "Форуму видавців" пропонує реформувати програму, читайте в тексті "Українська книга": домовляємося про реформи чи палимо шини?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram