ГоловнаКультура

Держкіно не пропустило в Україну ще один російський серіал

У "Білих вовках" багато нецензурної лексики та військової пропаганди

Держкіно не пропустило в Україну ще один російський серіал
Фото: kinopoisk.ru

Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі прокатного посвідчення російському серіалу "Білі вовки". Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Фейсбуку.

За оцінками експертів, у фільмі, крім ненормативної лексики і пропаганди війни та насильства, міститься популяризація та героїзація діяльності спецпідрозділів Росії, що становить загрозу для безпеки України та її територіальної цілісності.

"Тому, беручи до уваги політичну та соціокультурну ситуацію в країні, інтервенцію північного сусіда та рекомендації експертної комісії, Держкіно відмовило у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування зазначеного серіалу", - сказано в повідомленні.

"Позиція Держкіно залишається незмінною, оскільки не змінилася ситуація на сході: поки триває антитерористична операція, демонстрація фільмів з пропагандою російських спецпідрозділів є недоречною", - прокоментував голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, раніше було заборонено для телепоказу, публічного комерційного та домашнього відео на території України серіали "Кадетство", "Гончие", "Следственный комитет", "Спецназ", "Десантура", "Морпехи" і "Военная разведка", фільм Володимира Бортка "Тарас Бульба" і "Мамы-3", а також усі фільми за участю Михайла Пореченкова та Івана Охлобистіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram