ГоловнаКультура

Серіал "Абатство Даунтон" допоможе Великобританії заробити 22 млрд фунтів

Популярність серіалу стала причиною туристичного буму в Британії

Серіал "Абатство Даунтон" допоможе Великобританії заробити 22 млрд фунтів
Кадр из "Аббатства Даунтон"

Серіал "Абатство Даунтон" може допомогти Великобританії заробити 22 млрд фунтів стерлінгів (близько 28 млрд євро).

Про це повідомляє видання The Sun.

Популярний телесеріал приваблює тисячі туристів з Китаю, Японії, зі США. Багато хто з них уже запланував поїздки до Великобританії 2015 року після того, як почали дивитися серіал, дія якого відбувається на початку ХХ століття.

Очікують, що дохід від туризму зросте на 4,5% через шанувальників шоу, які хочуть подивитися пейзажі з "Абатства Даунтон" на власні очі.

Кілька туристів з Китаю витратили близько 100 тис. фунтів на мисливські тури в Шотландії, наслідуючи приклад графа Грентема - персонажа "Абатства Даунтон" у виконанні Х'ю Бонневілля.

Влада Великобританії сподівається, що туристичний бум допоможе економіці країни.

Торік, як повідомляє The Guardian, опитування Національної ради туризму VisitEngland засвідчило, що 40% туристів приїжджають до Великобританії, щоб відвідати місця, побачені на великих чи малих екранах.

Ще один популярний серіал, що став причиною зростання кількості туристів - "Броадчерч". Його поява привабила туристів на Юрське узбережжя - місце зйомок.

"Британії є що запропонувати", - заявив міністр культури Саджида Джавід.

"Абатство Даунтон" іде на британському ТБ з 2010 року. Усього вийшло 5 сезонів. На Різдво творці серіалу представили спеціальну серію, запрошеною зіркою в якій став Джордж Клуні. У листопаді цього року "Абатство"  продовжили на 6-й сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram