ГоловнаКультура

Держкіно заборонило російського "Тараса Бульбу" і ще три фільми

Держагентство відмовило фільмам у видачі прокатних посвідчень

Держкіно заборонило російського "Тараса Бульбу" і ще три фільми
Фото: smofilm.ru

Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі прокатних посвідчень ще чотирьом російським фільмам. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Прокатне посвідчення не видано фільмам "Мами-3" Георгія Малкова та Еміля Нікогосяна і "Тарас Бульба" Володимира Бортка, а також телесеріалам "Кремінь" та "Кремінь-2" Володимира Єпіфанцева та Олександра Аншютца", - сказано в повідомленні.

Фільм "Мами-3" отримав відмову за "шовіністичне звеличення Росії і російських цінностей, збудження штучної ностальгії за радянським традиціям, імперську ідеологію і пропаганду "русского мира".

"Обмеження поширення серіалів "Кремінь" та "Кремінь-2" цілком відповідають позиції Держкіно не видавати прокатне посвідчення тим російським фільмам і серіалам, які в умовах російської інформаційної та військової агресії проти України створюють позитивний імідж російських елітних військ, пропагують і героїзують спецпризначенців ГРУ ГШ РФ", - сказано в повідомленні.

Фільм "Тарас Бульба", на думку агентства, "спотворює історичні події, фальсифікує і дискредитує українську національну ідею і в цілому, є кричуще антиукраїнським".

Нагадаємо, раніше у грудні в Україні заборонили 71 фільм і серіал за участю Охлобистіна. А в листопаді Держкіно заборонило в Україні показ 69 фільмів за участю Пореченкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram