ГоловнаКультура

Міністр культури готує звільнення директорів кількох великих музеїв

Під загрозою звільнення - керівники Софії Київської, Києво-Печерського заповідника та Національного художнього музею

Міністр культури готує звільнення директорів кількох великих музеїв
Фото: korrespondent.net

Міністр культури В'ячеслав Кириленко збирається звільнити директорів кількох українських музеїв - Софії Київської, Києво-Печерського заповідника та Національного художнього музею України.

Про це LB.ua стало відомо із власних джерел.

Зокрема, на другий день після призначення першим заступником Ігоря Ліхового міністр культури подзвонив заступнику директора з науково-дослідної та виставкової роботи Національного заповідника "Софія Київська" Тетяні Лютій і попросив готувати документи на звільнення директора.

Майбутнє звільнення директора "Софії Київської" Олени Сердюк Кириленко підтвердив у своєму твіттері:

"Зважаючи на стан у деяких музеях і заповідниках, внесу пропозицію на звільнення кількох директорів. Щодо "Софії Київської" вже зробив", - заявив міністр. При цьому, кого він збирається рекомендувати на директорські пости, він не уточнив.

Джерела LB.ua заявляють про те, що готуватися до звільнення повинні директори Києво-Печерського заповідника Любомир Михайлина та Національного художнього музею Марія Задорожна.

Докладніше про це читайте в тексті Катерини Липи "Майдан переміг, але Мінкульт це не обходить".

Нагадаємо, Марія Задорожна стала директором НХМУ в результаті конкурсу, проведеного Музейною радою при Мінкульті. Про свій намір провести конкурси на заміщення посад директорів у найбільших музеях України новий міністр культури В'ячеслав Кириленко не заявляв.

Любомир Михайлина став директором у 2012 році після того, як Лавра майже місяць залишалася без керівника. До цього Києво-Печерським заповідником керувала скандальний директор Вікторія Ліснича.

Олена Сердюк прийшла в "Софію Київську" після багаторічного керівництва Неллі Куковальської. Куковальська стала директором заповідника, не маючи профільної освіти. Детальніше про персону колишнього керівника "Софії" читайте в тексті "Блакитний щит проти шакалів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram