ГоловнаКультура

Київське училище відмовилося від 7 мільйонів рублів із Росії

Гроші зібрала підписант скандального листа на підтримку анексії Криму

Київське державне хореографічне училище відмовилося від 7 мільйонів рублів, зібраних для нього московським Великим театром на благодійному концерті.

Концерт організувала вихованка училища Світлана Захарова, яка зараз є примою Великого театру. Однак саме через неї навчальний заклад відмовився від грошей.

Анонс концерту у "Великому" на підтримку київського училища
Фото: profi-forex.org
Анонс концерту у "Великому" на підтримку київського училища

"Народна артистка Росії С. Захарова - одна із підписантів заяви на сайті Міністерства культури Російської Федерації, які "твердо заявили про підтримку позиції президента Російської Федерації щодо України і Криму". Сума коштів, які зібрано в результаті згаданого концерту, не порівнянна з тисячами людських жертв, сотнями тисяч квадратних кілометрів території, десятками мільярдів гривень, іншими непоправними збитками, яких зазнає Україна через "позицію президента Російської Федерації щодо України і Криму". Звичайно, що Київське державне хореографічне училище відмовляється від "допомоги" народної артистки Росії Світлани Захарової", - йдеться в заяві навчального закладу.

Йдеться про скандальний лист "На підтримку позиції президента щодо України і Криму", який спершу підписали 85 діячів російської культури і мистецтва. Зараз на його підтримку виступили вже 511 осіб.

Серед підписали листа також були актори Олексій Баталов, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Василь Лановий, співак Олег Газманов, піаніст Денис Мацуєв, диригенти Юрій Башмет і Володимир Співаков, кінорежисери Федір Бондарчук і Павло Лунгін, актор і кінорежисер Станіслав Говорухін, керівник Театру естради Геннадій Хазанов, художній керівник МХТ ім. А. П. Чехова Олег Табаков, президент Російської академії мистецтв Зураб Церетелі та в.о. ректора Академії російського балету імені А.Я. Ваганової Микола Цискарідзе.

Захарова раніше

розповідала, що під час концерту у Великому театрі вдалося зібрати близько 7 мільйонів рублів. Продюсер акції Юрій Баранов, який, як і Захарова, навчався в училищі, заявив, що гроші однаково збережуть для навчального закладу. "Ми сподіваємося, що ситуація рано чи пізно вирішиться і фінансова підтримка училищу буде не зайвою", - цитує Баранова ТАСС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram