ГоловнаКультура

У Києві обговорять соціальне становище художників

У Центрі візуальної культури відбудеться зустріч з польською художницею Катажиною Гурною

У Києві обговорять соціальне становище художників
Фото художника Збигнева Либеры
Фото: Предоставлено Центром визуальной культуры

У столичному Центрі візуальної культури обговорять становище художника і стереотип про те, що митці не повинні отримувати грошей за свою роботу.

Як повідомляють організатори, до Києва приїде польська художниця Катажина Гурна, яка брала участь у першому в історії страйку художників 2012 року в Польщі.

Символом цього страйку стало фото художника Збіґнєва Лібери з плакатом "Я художник, але це не означає, що я працюю безкоштовно". Це вперше привернуло увагу до того факту, що багато художників  фактично живуть на межі бідності, без соціальних гарантій.

Громадський форум, до якого належить Катажина Гурна, зміг винести в публічний дискурс переконання, що творчий процес художників є різновидом роботи, а отже, мусить бути оплачений, а представники творчих професій мають отримати соціальні гарантії.

У Києві Катажина Гурна обговорить на зустрічі те, як художники можуть впливати на своє соціальне становище.

Катажина Гурна - художниця і громадська активістка з Варшави. Навчалася в майстерні "Ковальня" Варшавської академії мистецтв під керівництвом професора Гжегожа Ковальського. Працює в жанрі фотографії, відео та скульптури. Член Громадського форуму сучасного мистецтва. Протягом багатьох років Катажина пов'язана із середовищем видання "Політична критика".

Зустріч із художницею пройде в Центрі візуальної культури (вул. Глибочицька, 44) у понеділок, 15 грудня. Початок о 19:00. Мова зустрічі - англійська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram