ГоловнаКультура

В Україні видадуть "Вечори на хуторі біля Диканьки" з ілюстраціями Іллі Ісупова

Видання приурочать до 185-річчя виходу твору Гоголя

В Україні видадуть "Вечори на хуторі біля Диканьки" з ілюстраціями Іллі Ісупова
Иллюстрация Ильи Исупова к "Вечерам на хуторе близ Диканьки"

До 185-річчя твору "Вечори на хуторі біля Диканьки" видавництво "Основи" випустить унікальне видання з ілюстраціями Іллі Ісупова.

Про це повідомляє видавництво.

Один із найвідоміших українських художників, представник Нової хвилі, Ілля Ісупов створив 25 ілюстрацій до знакового твору Миколи Гоголя.

Збірка повістей Миколи Гоголя "Вечори на хуторі біля Диканьки" видавництва "Основи" побачить світ у День святого Миколая, 19 грудня.

"Бувають проекти, в яких ми спершу вибираємо літературний твір, а потім ілюстратора, а є такі, в яких ми підбираємо твір під художника, - каже видавець Анна Копилова. - Саме так і сталося у випадку з Іллею Ісуповим. Його характерний стиль ми вирішили об'єднати з містичними історіями Миколи Гоголя".

Ілля Ісупов - представник художньої династії Ісупових, працює в стилі контемпорарі арт.

"Моя улюблена повість у всій книзі - це "Ніч перед Різдвом", - каже Ісупов. - Історія, кіно, свято - багато чого переплелося в ній і робить її живописною. Мій улюблений герой - чорт. Він найбільш неоднозначний персонаж цієї книги".

Робота над виданням тривала півроку, з них три місяці знадобилося Іллі на створення ілюстрацій.

Взагалі, якщо читати російську класику, особливо, Гоголя, то голова стає на місце, безумовно. Адже Гоголь розкрився не лише в "Ревізорі" і "Мертвих душах", але і в повістях "Шинель" та "Ніс". Там дуже багато сказано про людину. - Публіцист Андрій Більжо

Фото: Надано видавництвом

"У 2014 році виповнюється 185 років з того дня, як Микола Васильович почав писати "Вечори на хуторі біля Диканьки", - каже Анна Копилова. - Ми всі читали Гоголя, коли вчилися в школі, але з часом його твори потрібно переосмислювати. Це книга для батьків, які перечитують класику зі своїми дітьми".

Книга вийде мовою оригіналу. Нагадаємо, що збірка складається з восьми повістей: "Сорочинський ярмарок", "Вечір напередодні Івана Купала", "Майська ніч, або Утоплена", "Пропала грамота", "Ніч перед Різдвом", "Страшна помста", "Іван Федорович Шпонька і його тітонька" і "Зачароване місце".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram